pondělí 19. srpna 2013

Windows 8 vám zničí práci ať chcete nebo ne aneb restart bez ptaní a bez uložení

V práci již asi 8 měsíců používám Windows 8. Líbí se mně funkce Režim spánku, kterou používám již od Windows 7.

Počítač se vypne jen jako na pozadí. Počítač potom rychle probudíte ze spánku a zůstanou vám otevřené všechny aplikace, které jste měli otevřené před uspáním. Ideální funkce využívaná u notebooků.

Jelikož počítač nevypínám úplně, ale nechávám ho jen v uspaném režimu, tak nemusím žádnou práci extra ukládat a nemusím zavírat aplikace.


Budeš restartován, už jsem řekl!


Dnes si tak přijdu do práce, probudím počítač a on mě oznámí, že za 15 minut se restartuje a začne odpočítávat čas. Na výběr je buď Restartovat nyní a nebo Zavřít.

Nedbám pokynů, hlášku zavírám a bláhově si myslím, že je tu počítač pro mě a ne já pro něj.

Po 10 minutách dostanu opět varování, že se prostě za 5 minut restartuje a opět s tím nejde nic dělat.

Nedbám pokynů, potřebuji ještě něco dopsat. Však stejně před restartem se musí všechny aplikace korektně ukončit, tak až odbije těch 5 minut, tak si buď prodloužím lhůtu nebo teda uložím rozpracované a budu tedy muset ukončit aplikace.

Na restart jsem mezitím zapomněl. Píšu píšu a nejednou BUCH, fialová obrazovka s nápisem "Restartuji počítač"

Nevěřím svým očím:
- žádná hláška, že je potřeba nyní restartovat počítač a jetli s tím souhlasím.
- žádné korektní ukončení všech běžících aplikací.
- žádné uložení rozdělané práce ve všech oknech a aplikacích.

Totální sraní na uživatele. Bill řekl, že když už Wokna nepadají, tak se ti bude počítač sám restartovat a basta. Tůdle, stav se třeba na hlavu.

Windows 8 si během asi 3 sekund nainstaloval potřebné aktualizace a restartl se. Těšil jsem se, že už to asi mají tak vychytaný, že se ani nemusí zavírat aplikace. Do Windows se doinstalují aktualizace a nechá mě pracovat dál.

Ale OUHA, nic takového, počítač se prostě restartoval na tvrdo, bez ptaní, bez vypínání aplikací a bez ukládání. Přece na uživateli nezáleží a na jeho práci taky ne, důležitější jsou aktualizace.




Žádné komentáře:

Okomentovat