pátek 10. května 2013

Proč nekupovat prémiové domény, vyhozené peníze

Už jsem si vyzkoušel, jak se dá skoro zkrachovat na prémiové doméně darky.cz a proto vím, že investice do prémiové domény je ztráta peněz.

Pojisteni.cz vs. ePojisteni.cz

Bude teď zajímavé sledovat jak dopadne prodej domény Pojištění.cz, kterou dal Wedos na prodej před pár měsíci. Současným velkým hráčem (údajně jednička na trhu) v segmentu porovnávačů pojištění je JB s ePojištění.cz.

Znamý domainer na svém blogu hned začal mlžit a házet stovkami milionů, jak by je bylo těžké dohnat. Asi z obavy, aby mu nevyrostla na doméně zajímavá konkurence. Já si nemyslím, že by se do konkurence muselo sypat tolik peněz.

Koupit doménu evidentně nechce resp. asi hodně chce, ale cena je vysoká. Zde se ukazuje, jak se dá vybudovat byznys na neprémiové doméně, jak se může stát jedničkou a jak prémiová doména není důležitá.

Dokonce s ukazuje, že doménu nekoupí ani doménový spekulant, který by na ni měl mít největší zájem. Takový nákup domény by aspoň trošku potvrdil vysokou cenu prémiových domén a že prémiové domény jsou k něčemu dobré. Možná když Wedos sleví, tak tu bude nákup, uvidíme.

Zatím to vypadá, že o prémiové domény za vysoké ceny, nebude mít do budoucna nikdo moc zájem.


Žádné komentáře:

Okomentovat