pátek 3. května 2013

Prodloužené dveře neexistují... Změna: Sapeli boduje!!!

Trošku z osobního soudku. Měřím téměř 2 metry. Pořizuji si tedy vše co jde prodloužené. Většina produktů je již pro dlouhány přizpůsobena a stojí stejně jak ty běžné nebo přiměřeně tomu o co je prodloužena.

Boty o číslo větší stojí stejně jak ty běžné.
Prodloužené kalhoty stojí stejně jak ty běžné.
Prodloužené povlečení z 200 cm na 220 cm stojí zhruba stejně jak to běžné.
Prodloužené deka z 200 cm na 220 cm stojí zhruba stejně jak to běžné.

Prodloužená postel z 200 cm na 220 cm, tedy prodloužené o 10% stojí o 10% více. To je ok. Větší rozměr = více materiálu = zaplatím o to víc peněz, to chápu.

Evidentně je o tyto prodloužené produkty zájem. Délku postele 220 cm má i náš programátor, který má normální vzrůst, tedy 185 cm.

Průchozí výška dveří, 197 cm, mě tedy vadí již od té doby co se musím do každých dveří ohýbat.

Věřím, že i normální lidé s výškou třeba 190 cm si připlatí, aby měli luxusní vysoké dveře. Proč to výrobci dveří nezmarketují jako luxusní produkt a nezačnou jej prodávat ve standartu?

"Vzpomeňte si na prvorepublikové vily. Měli krásné vysoké dveře a nyní je můžete mít i vy! Pouze o 10% vyšší cenu. Dopřejte si luxus za tak málo navíc. Vyšší dveře dodají bytu větší hodnotu a byt se bude minimálně jevit jako hodnotnější". Zvýšili by si hodnotu nakupovaných produktů. Ne ne, a proč to nedělají? Netuším

Na všechny mé dotazy bylo odpovězeno, že to jsou atypické dveře a tedy mám zaplatit o 30%-60% vyšší cenu. Cože? Co to je k sakru za atyp??? Takovou věc by měli výrobci nabízet ve standartu, vydělávat na ni a nepočítat si za to atypickou přirážku.

Žeprej je to podle normy. Copak mě to zajímá? Ok, tak udělejte normu na 220 cm a je to. Je na to poptávka tak hybaj změnit normy a vyrábět to co si žádá zákazník a trh. Kdyby byla norma na dveře 170 cm, tak by to taky nikdo nedělal vyšší dveře? Nesmysl.

Co s tím mohu udělat? Nevím. Zatím se to snažím vysvětlit výrobcům.

Upraveno: Sapeli boduje!

Tak asi nejznámější výrobce dveří Sapeli boduje!!! Mají dveře výšky 210 cm v běžné nabídce.
A POZOR od letošního roku za stejnou cenu jako dveře výšky 200 cm!!! HURÁ, KONEČNĚ.

Při příští přestavbě s tím budu počítat. Nekoupíte někdo 6 obložkových dveří výšky 200 cm, dekor buk, se slevou ? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat